dijous, 22 de maig del 2014

Pràctica 8 - Webquest

PRÀCTICA 8


GOOGLE SITES

A continuació, explicarem com fer una webquest a través de la plataforma "Google Sites" de Google. El primer que farem, serà cercar Google Sites i punxar en la primera opció que ix. Després haurem d'omplir els buits amb les notres dades corresponents.


















A continuació veurem el menú principal de Google Sites on haurem de punxar en Crear i a continuació, donar-li a Plantilla en blanc ja que és més fàcil a l'hora de canviar-ho tot. A més a més, posarem el nom del lloc i omplirem el lloc de la webquest i el captcha que ix.


















La primera opció que veurem és l'opció Editar pàgina, la qual està representada amb un llàpis en la part superior a la dreta, amb la qual podrem posar qualsevol cosa, el seu títol i guardar-ho. L'opció que està a la dreta, ens serveix per a crear una nova pàgina o podrem fer apartats. Podem fer apartats i apartats dins d'apartats amb l'opció "Classifica la pàgina en...".

































Si volem esborrar qualsevol apartat, seleccionarem per exemple un apartat i anirem a la roda que hi ha al costat de les opcions d'abans i seleccione l'opció d' Eliminar pàgina.



































Seleccionant cada pàgina i punxant al llàpis per a editar eixe apartat, veiem que ens surt una plantilla molt similar al Word. La pàgina que estem modificant és la que estarà d'un color més oscur. En Disseny podem canviar la distribució i organització de la nostra pàgina. En l'opció de Tabla podem inserir una tabla. En Format, les opcions que tenim són les relacionades amb el Word. En Inserir podem inserir vídeos de Youtube, imatges, enllaços, gadgets, etc.

















Ara, anirem una altra vegada a la roda que està a la part superior. En Historial de revisions podríem vore que ha canviat cada persona si estem realitzant la webquest vàries persones. En Configuració de la pàgina, podem configurar la nostra webquest perquè es pugen veure comentaris, mostrar títol de la pàgina, etc.
































Si punxem una altra vegada a la roda, tenim Administrar lloc, on podrem canviar el nom de la webquest, la pàgina de destí, etc.



En Administrar lloc, hi ha una altra pestanya anomenada Temes, colors i fonts, on podem canviar el disseny de la nostra webquest posant-li color a tot, canviant el tipus de lletra i la seua grandària, etc.


Una altra pestanya és Compartir i permisos. Ací, podem fer pública la nostra webquest o que solament puga veure-la l'usuari que té l'enllaç o certs usuaris. A més, podem convidar a persones.


Per últim, en Modificar el disseny del lloc, el que podem fer és afegir pestanyes. L'opció de Navegació horitzontal fa que si l'habilitem, aparega la pestanya de presentació i si volem anar afegint més. Al punxar-la, ens sortiran opcions per a modificar la sea forma però la posarem en quadrat. 




















Aquesta eina, és molt útil per a nosaltres com a docents, ja que podem crear activitats i donar un tema de forma més dinàmica i interactiva i per tant, també és molt útil per als alumnes ja que poden tindre major atenció i motivació cap a les temes que donarem utilitzant aquesta eina.

A continuació, us deixaré un vídeo d'un tutorial sobre Google Sites:
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada