diumenge, 9 de febrer del 2014

Pràctica 2- Com utilitzar Google Drive

COM UTILITZAR GOOGLE DRIVE

Definició breu:
Per a qui no sepa què és Google Drive, és una ferramenta al mateix temps que un servici per a guardar archius o coses que vulguem, així com compartir-les.

Com s'utilitza? 

D'ara endavant s'anomeran els passos a seguir per a manejar Google Drive.

Bé, el primer que s'ha de fer serà entra a  https://drive.google.com/start i iniciar sessió amb el nostre compte de Gmail.


















A continuació, apareguerà el menú principal on, en el meu cas, es veu fichers que ya s'han compartit o hem fet una altra funció amb ells. Just a l'esquerra, tenim un botó roig que posa "Crear",  el qual és molt important ja que des d'eixe botó farem totes les coses pràcticament.


















Si el punxem, es desplegarà una pestanya la qual ens  mostrarà amb que plataforma volem treballar.


















Com veiem, podem treballar tant com un document, com amb una presentació, full de càlcul, etc. El primer que farem serà punxar en "Document". El que ens eixirà és la mateixa plantilla que si estiguerem treballant amb el Microsoft Word. Amunt a l'esquerra tenim l'opció "Fitxer"; si la punxem ens sortirà una pestanya amb les funcions pròpies d'aquesta opció.


















Per exemple tenim l'opció "Canvia nom" amb la qual podem canviar el nom al nostre arxiu. Per un altre costar veiem que apareix l'opció "Crea una còpia", amb la que podem fer una còpia del nostre arxiu per si ocorre alguna cosa i es esborra. Amb "Historial de revisió" , si l'utilitzem, ens surtirà llista de què ha canviat cada persona sobre un document o sobre el mateix amb el que estem treballant.

















Amb l'opció "Baixa com a", si no ho sabeu podem descarregar el nostre arxiu fet amb la plantilla pareguda a  Word a un altre format com pot ser PDF, Word, etc.


















A més, amb "Publica al Web" podríem publicar alguna cosa al nostre blog per exemple. El que faríem seria copiar el codi i anar a "Entrada nueva" en Blogger o afegir-ho com a un gadget simplement.

Justament davall de la anteior opció, està "Enviar correu electrònic als col·laboradors". El que s'hauria de fer és omplir l'espai on s'ha de posar el correu per a enviar l'arxiu a la persona que vulguem i si volem fer una còpia seleccionaríem l'opció que hi ha i ens enviaria una còpia.


















El primer quadre roig que em assenyalat es perquè hauríem de punxar on posa "Canvia" ja que està privat i ens eixiria una finestra nova o seleccionaríem la segona opció amb la qual podrien obrir l'arxiu totes les persones que rebessin l'enllaç.


















Ara el que farem serà tornar al menú principal i triarem l'opció de "Presentació". Només entrar, eixirà una finestra que ens donarà l'opció de triar un tema.


































Si heu utilizat el programa Power Point de Microsoft, no trobareu cap dificultat, ja que és similar i té les mateixes funcions com pot ser afegir imatges, vídeos, etc.


















Si volguèrem publicar-ho en la web, faríem el mateix que amb la plantilla d'abans. Aniríem a "Fitxer" i seleccionaríem l'opció "Publica al web". Es copiaria el codi i el posaríem a la nostra entrada. Per a fer això, aniríem a Blogger i no punxaríem en "Redacta" sinó en "HTML" i pegaríem el codi.

Ara treballarem el formulari. Tornem una altre vegada al menú principal i fem el mateix procés que hem fet abans però donant-li a "Formulari". 




















Al punxar en "Formulari", ens eixirà una finestra com és habitual i posarem el títol que vulguem al nostre formulari i escollirem un tema al nostre gust. A més a més, hauríem d'afegir un text d'ajuda i on posa "Tipus de pregunta" triarem per exemple el text.


















Una vegada hem canviat tot açò, ens eixiran les opcions canviades.



En "Afegir element", si triem "Selecciona una llista", crearíem un formulari nou.
En “Tria la destinació de les respostes"  si el donem, canviarà i eixirà "Mostrar les respostes al qüestionari” donaríem a "Crear" i ens eixiria una fulla d’excel amb les respostes.

Si el volem enviar-ho a algunes persones aniríem a "Envia un correu electrònic als col·laboradors" com hem fet abans i faríem el mateix procés.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada